10 egyszerű lépés egy 10 millió dolláros üzlet felépítéséhez

A vállalkozás felépítése nem könnyű. Kétszeres vállalkozóként tapasztaltam a vállalat és a kultúra építésének hullámvölgyeit. Gyermekeim mellett azonban nincs semmi, amire büszkébb lennék, mint a két nagy cég, amelyet építettünk: a Likeable Media és a Likeable Local.

  1. Keressen egy megbízható partnert

20-as éveim elején a Radio Disney-nél dolgoztam értékesítéssel. Én voltam az ország első számú értékesítője, amíg ez a nő be nem jött az irodámba, és mindössze négy hónap alatt a 2. helyre dobott. Megdöbbentett és megdöbbentett a tehetségétől, és két dologra jöttem rá: a) feleségül kellett vennem és b) üzletbe kellett mennem vele.

2007-ben, amikor az esküvőnket terveztük, rájöttünk, hogy nem engedhetjük meg magunknak a nagy NYC esküvőt, amelyet mindketten szeretnénk, ezért kidolgoztunk egy marketing tervet. 2007 júliusában Carrie és én egy szponzorált esküvőt tartottunk egy baseball stadionban 200 barát és család, valamint 5000 idegen előtt. 20 000 dollárt gyűjtöttünk jótékonysági célokra és 20 millió dollárt a megszerzett médiában. Mindenki el volt ragadtatva az eredménytől, és amikor esküvői eladóink megkérdezték, mi következik, azt gondoltuk: “Nem házasodhatunk újra, ezért alapítsunk inkább céget.”

Bár nem mindenki kezdhet vállalkozást a férjével vagy a feleségével, az valóban segít, ha van egy megbízható partnerünk, akivel # együtt lehetünk. Például a második vállalkozásomhoz három évtizedes barátommal társultam, hogy elkészítsük a termékünket. Kivel lehet partnere?

  1. Hozzon létre stratégiát és egyedi fókuszt

Ha azt kérdezte tőlem, mit csináltunk korán az első üzletünkben, azt mondtam volna: „Mit kell tennie?” És ha azt kérdezte volna tőlem, mennyit számoltunk fel, azt mondtam: költségvetés? “Bár ez korán működhetett a bevételek előteremtésében, nem volt fenntartható. Végül is túl sok vállalkozás bukik meg, mivel nincs megfelelő stratégiája és fókusza.

Verne Harnish egyoldalas stratégiai tervét használtam mindkét vállalkozásunk számára. Vezetői csoportjaink negyedévente találkoznak, hogy megtervezzék a stratégiát, és ha hiszed, ha nem, a Verne eszközének köszönhetően egyetlen üzleti lapon összefoglaljuk a teljes üzleti tervet és stratégiát.

  1. Mondjon nemet arra, ami nem áll fókuszban

Könnyebb stratégiát és fókuszt létrehozni és megtervezni, mint ragaszkodni hozzá. De ha sikeres leszel, nem csak a megfelelő dolgokra kell “igent” mondani, hanem a nem megfelelő dolgokra is nemet.

Az első vállalkozásunk egyik fő fordulópontja az volt, amikor elbocsátottuk Charlie-t. Charlie görög étteremtulajdonos volt a Queens-i Astoriában. Szuper kedves srác, Charlie segített nekünk abban, hogy népszerűsítsük az éttermét és a különleges eseményeket. De csak azt engedhette meg magának, hogy havonta 500 dollárt fizessen nekünk – és tudtam, hogy nem tudjuk méretezni az üzletünket, ha továbbra is olyan emberekkel dolgozunk, mint Charlie. Ezért elbocsátottuk saját ügyfelünket – majd nagyobb ügyfelek leszállására összpontosítottunk, akik jobban segíthetnek a növekedésben. Nagyon nehéz nemet mondani – de elengedhetetlen, ha valóban növelni akarja kisvállalkozását.

  1. Keresse meg a Peer Support szolgáltatást

A tetején magányos. Komolyan mondom, hogy a vállalkozás vezetése az egyik legmagányosabb munka, még akkor is, ha nagyszerű partnere van. Pedig senki sem érti igazán, hogy mire megy. Három év alatt egymillió dolláros bevételről 5 millió dolláros bevételre tett óriási részét az jelentette, hogy 2010-ben beléptem a Vállalkozók Szervezetébe (EO). havi találkozók a vállalkozó társak egy kis csoportjával, a Forum néven. A hat fős fórumom az üzleti életem és az életem egyik legfontosabb erőforrásává, a legközelebbi barátaimká és egy nagyszerű támogatási rendszerré vált.

Az EO nem az egyetlen játék a városban. Itt van öt nagyszerű kisvállalkozással foglalkozó, a vállalkozók számára megfontolandó peer-to-peer szervezet, köztük a BNI, a Vistage, az YPO és a YEC.

  1. Alakítson ki tanácsadói testületet

Valójában nem ismerheti az egészet, és még egy nagyszerű partnerrel és nagyszerű társaival is igénybe veheti a segítséget vállalkozásának növekedésében. Bár nagyon jó, hogy vannak olyan barátaink és mentoraik, akik tudnak segíteni Önnek, ajánlom, hogy kodálja mentorait tanácsadó testület létrehozásával.

2012-ben sokféle tapasztalattal és tehetséggel rendelkező, hosszú távú barátokat és mentorokat kértünk különböző fókuszterületeken: pénzügy, jog, marketing, márkanevek és értékesítés. Megalakítottuk a Likeable tanácsadó testületet, és azonnal volt egy 11 tanácsadóból álló csoport, akiket bármikor felhívhattunk, és akik hivatalosan évente négyszer találkoztak velünk, hogy segítsenek üzleti tevékenységünk növekedésében.

Mindannyiunknak vannak olyan barátai és mentoraink, akik több tapasztalattal rendelkeznek, mint amennyi van – egy Testület megalakításával jobban kihasználhatja ezt a tapasztalatot.

  1. Béreljen lassan. Gyorsan tűz.

– Dave – mondta egykori értékesítési vezetőm munkatársa, akinek volt egykor -, nem érdekel, hogy a srác nagy számokat tesz-e ki. A srác a csapattal kokaint csinál a fürdőszobában.

Ha visszagondolok a legnagyobb hibára, amit vállalkozóként elkövettem, ezek mind rossz emberek felvétele körül mozognak, vagy ami még rosszabb, ha rossz embereket tartanak tovább, mint kellene. A fenti példában szereplő alkalmazott csak a beszélgetés után engedtem el – de valószínűleg két hónappal azután következett be, hogy el kellett volna engednem.

Ami gyakran előfordul, túl gyorsan mozogunk ahhoz, hogy valakit felvegyünk, és végül rossz embert veszünk fel rossz pozícióra. Aztán, bár az intuíciónkból kiderül, hogy rossz embert vettünk fel, nem akarjuk elfogadni ezt a tényt, ezért folyamatosan próbáljuk igazolni a döntést, sikerre irányítani és / vagy új pozícióba helyezni. . Ez gyakran sokkal károsabb, mint eleve rossz ember felvétele! A megoldás? Béreljen lassan, gyorsan tűzzel.

  1. Építsen nagy értékeket és kultúrát

Ön és alkalmazottai több ébren töltött időt töltenek a munkahelyen, mint bárhol másutt, beleértve otthon és a családjával együtt. Tehát az Ön alapvető értékei és a kultúra, amelyet a munkahelyén művel, elengedhetetlen a sikeréhez és boldogságához.

Nagy gondot fordítottunk mindkét vállalatunkra az olyan alapértékek megalkotására, amelyek visszhangra találnak: Közülük a Likeable Media számára: átláthatóság, elszámoltathatóság és szenvedély; a Likeable Local számára: szenvedély a kisvállalkozások iránt, az ügyfelek sikerének megszállottsága, lendület és folyamatos fejlődés Fáradhatatlanul dolgoztunk a kultúra építésén is: visszavonulások az irodából, társasági események, egyedi előnyök, például helyszíni manikűr és masszázs. Eredmények: A Likeable Media-t három éve a Crain New York-i legjobb munkahelyének választották – és továbbra is vonzza New York legjobb és legfényesebb embereit.

  1. Építse fel a márkáját

A mobilinternet és a közösségi média világa minden eddiginél könnyebbé tette a kisvállalkozások számára a “cselekvést és a nagy megjelenést”. Hét évvel ezelőtt az üzleti életben az egyik első döntésünk egy napi blog kiadása volt. Pár évvel később a közösségi média marketing egyik legolvasottabb blogja volt nálunk – és ez a blog nem csak a márkánkat építette fel – ez rengeteg leadet generált!

Ma, függetlenül attól, hogy a blogodon, a , a vagy a -en található, online videók vagy képek, cikkek vagy folyóiratok segítségével képesek folyamatosan fejleszteni a márkádat – hitelesebbé, megbízhatóbbá és hozzáférhetőbbé tenni vállalkozásodat. az ügyfeleknek és a leendő ügyfeleknek. A közösségi média a nagy kiegyenlítő a márka építésénél, és minden eddiginél nagyobb lehetősége van arra, hogy a kisvállalati márkáját NAGYAK legyen!

  1. Kérjen beutalót

2011 vége volt, és falnak csapódtunk. Az új ügyfelek nem csapódtak le a küszöbön, és az üzleti életben először feleségemmel megkérdeztük, hogy folytathatjuk-e a gyors növekedést. Aztán egyik tanácsadónk azt mondta: “Kérte az összes jelenlegi ügyfelét, hogy utaljon?”

Olyan kézenfekvőnek tűnt, mint annyi jó ötlet a tény után. Tehát mentünk előre és kérdeztük, és a következő dolog, amit tudtunk, ismét kitöltöttük a távvezetékünket erős kilátásokkal, ami új zárt üzlethez és folyamatos gyors növekedéshez vezet. A marketing legjobb formája az volt, és mindig is a jelenlegi ügyfelek ajánlói lesznek, mert ha jó munkát végez, akkor segíteni akarnak. Csak akkor lesz esélye, ha megkérdezi.

  1. Ez a Nép, Hülye

A Szimpatikus Média és a Szimpatikus Helyi nem létezik sehol munkatársaink, partnereink és tanácsadóink nélkül. A fenti kilenc lépésből öt magában foglalja az embereket. A valóság az, hogy vállalkozói és vezetői munkája csak háromszoros: állítsa be a jövőképet és a stratégiát, győződjön meg arról, hogy van-e elegendő pénz a bankban a bérszámfejtéshez, és hogy a megfelelő embereket a megfelelő helyekre szállítsa a busz. Azok az emberek, akiket felvesznek és elbocsátanak, partneri kapcsolatban állnak vagy nem élnek együtt, fogadnak tanácsot, vagy úgy döntenek, hogy nem fogadnak el tanácsot – ezek az emberek különbséget tesznek a siker és a kudarc között. Ezek az emberek segítenek abban, hogy 0 és 500 ezer dollár, vagy 0 és 10 millió dollár, vagy akár 0 és 500 millió dollár között mozogjon.

Az emberei a te dolgod. Az emberei jelentik a jövőbeni sikerét. A te embereid a mindened. Most menj ki, gyűjts össze néhány nagyszerű embert, és építsd fel álmaid # kisvállalkozását.

Most rajtad a sor: Mi a titka az üzleti siker érdekében? Milyen lépéseket követtél? Mit hiányolok? Kérjük, ossza meg velem gondolatait az alábbi megjegyzések részben, és kérjük, ossza meg ezt a bejegyzést a hálózatával, hogy minél több kisvállalkozást inspiráljon.

 

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment