10 közös üzleti terv, amelyet el kell kerülni 2021-ben

Üzleti válság idején a változás gyorsan rád ér. Ez azt jelenti, hogy a jó üzleti tervezés döntő fontosságú a vállalkozás túlélése és sikere szempontjából. Még akkor is, ha éppen nem válságban van a helyzet, könnyen el lehet hibázni, ami költségesnek bizonyulhat vállalkozása számára.

Melyek a leggyakoribb hibák az üzleti terv megírásakor?

Néhány gyakori hiba a klasszikus. Mások tükrözik a tervezésre, mint irányítási és irányítási eszközökre vonatkozó növekvő igényt. De ezek mind elterjedt buktatók. Helyesen végezze el a tervezését, és ez hatékony eszköz a gyors döntésekhez, a gyors beállításhoz és a menedzsment optimalizálásához.

Szóval, melyek a leggyakoribb hibák az üzleti terv megírásakor? Itt van a felülvizsgált listám, új 2021-re.

 1. Nem tervez

Túl sok vállalkozás csak akkor készít üzleti terveket, ha nincs más választása az ügyben. Hacsak egy bank vagy befektetők nem akarnak tervet, nincs ilyen terv.

Ne várja meg, hogy megírja a tervét, amíg úgy gondolja, hogy lesz elég ideje. „Nem tudok tervezni. Túl elfoglalt vagyok a dolgok elvégzésével ”- mondják az üzletemberek. Minél elfoglaltabb vagy, annál többet kell megtervezned. Ha mindig tüzet olt, tűzálló sávokat vagy sprinkler rendszert kell építeni. Elveszítheti az egész erdőt, mert túl sok figyelmet fordít az egyes égő fákra.

Valójában kevesebb, mint 30 perc alatt összeállíthatja a Lean tervet. Itt van egy ingyenesen letölthető Lean Plan sablon.

 1. Egyetlen statikus terv használata

Most, mint valaha, a 2020-as és 2021-es válság kezelésével hagyja abba az üzleti terv gondolkodását, mint csupán tervet. Ez a fogalmi hiba megakadályozza a tervezés, mint folyamat hatalmas előnyeit a rendszeres felülvizsgálat és felülvizsgálat során.

A dolgok egyik napról a másikra változnak. A feltételezések eltűnnek a szélben. Az üzleti tervezés során nyomon követheti a feladatok, a kiadások, a célok, a változó feltételezések és a változó piacok közötti kapcsolatokat.

A jó üzleti terv soha nem fejeződik be. Ha elkészült a terved, akkor a céged is elkészült. Végezzen sovány tervet és tartsa frissen.

 1. A készpénzre koncentrálás elvesztése

A legtöbb ember a nyereségben gondolkodik a készpénz helyett. Ha új vállalkozást képzel el, akkor arra gondol, hogy mennyibe kerülne a termék elkészítése, mire lehetne eladni, és mekkora lehet az egységenkénti nyereség.

Képzettek vagyunk arra, hogy az üzletet értékesítésnek, a költségek és ráfordítások levonásával gondoljuk, ami megegyezik a nyereséggel. Sajnos a nyereséget nem egy vállalkozásra fordítjuk. Készpénzt költünk.

A cash flow megértése kritikus fontosságú. Ha üzleti tervében csak egy táblázat szerepel, készítse el a cash flow táblázattá. Itt van egy ingyenes cash flow sablon, amely segít az indulásban.

 1. Az ötlet érvényesítésének kihagyása

Ne becsülje túl az ötlet fontosságát. Nem kell nagyszerű ötlet a vállalkozás indításához – időre, pénzre, kitartásra és józan észre van szükséged.

Kevés sikeres vállalkozás épül teljes egészében új ötletekre. Egy új ötlet nehezebben kivitelezhető, mint egy meglévő, mert az emberek nem értenek egy új ötlethez, és gyakran bizonytalanok abban, hogy működni fog-e.

A tervek nem adnak el új üzleti ötleteket a befektetőknek. A tervek csak összefoglalják az üzleti kilátásokat és eredményeket. A befektetők az emberekbe és a vállalkozásukba fektetnek, nem pedig az ötletekbe. A befektetők vásárolnak egy vállalkozásba, teljesített mérföldkövekkel, tapadással és érvényesítéssel; nemcsak ötleteket.

A terv, bár szükséges, csak az információk bemutatásának egyik módja. Tehát győződjön meg róla, hogy készen áll arra, hogy tudásával és vezetői képességeivel elbűvölje leendő befektetőit. Ne számítson arra, hogy üzleti ötlete – vagy az üzleti terv, amelyben kifejti – elvégzi a munkát az Ön számára.

Ez az ötlet-ellenőrzési listánk – ez segít átgondolni, hogy ötlete életképes-e, mielőtt sok időt és pénzt fordítana rá.

 1. A tervezési folyamat elsöprővé tétele

Üzleti terv elkészítése nem olyan nehéz, mint gondolnád. Nem kell doktori disszertációt vagy regényt írni. Mint korábban mondtuk, a legegyszerűbb Lean-terv csupán néhány oldalnyi felsorolás, táblázat és alapvető vetület.

Vannak jó könyvek, sok tanácsadó a Kisvállalkozás-fejlesztési Központokban (SBDC), valamint a SCORE üzleti mentorprogramon keresztül, üzleti iskolákban, és rendelkezésre áll egy szoftver, amely segítséget nyújt Önnek (például a LivePlan).

Ne izzadjon a kozmetikum. Összpontosítson a tartalomra. A lényeg, hogy mit tervezel, és nem az, hogy hogyan írsz róla.

 1. Szivacsos, homályos célok

Hagyja ki az üzleti kifejezések homályos és értelmetlen dumálását (például a „legjobbnak lenni”), mert ezek egyszerűen felháborodnak.

Ne feledje, hogy a terv célja az eredménye, és az eredmények eléréséhez nyomon követésre és nyomon követésre van szükség. Szüksége van konkrét időpontokra, vezetői felelősségre, költségvetésre és mérföldkövekre. Akkor követheted. Bármilyen jól átgondolt vagy ragyogóan bemutatott, ez nem jelent semmit, hacsak nem eredményez eredményt. Ez a cikk arról segít, hogy a mérföldkövek hogyan teszik üzleti tervét valóssá és használhatóvá.

 1. Feltéve, hogy egy méret mindenkinek megfelel

Nem minden üzleti tervnek kell egyezőnek lennie. Valójában nem minden tervnek kell egyformának lennie. A siker érdekében a tervét igazodnia kell a valódi üzleti célhoz.

Az üzleti tervek különböző dolgok lehetnek: ezek néha csak értékesítési dokumentumok, amelyek magyarázzák egy új vállalkozást. Ezek lehetnek rugalmas Lean tervek, részletes cselekvési tervek, pénzügyi tervek, marketing tervek, sőt személyzeti tervek is. Használhatók vállalkozásalapításra, vagy csak jobb üzleti tevékenységre.

Készítse el az üzleti céljainak legjobban megfelelő tervet, és ne engedje, hogy a tervezési folyamat a lehető legjobban kihozza magából.

 1. Hígított prioritások

Ne feledje, hogy a stratégia egyenlő a fókusszal. Ha megosztja prioritásait, megosztja a hangsúlyt, és csak nehézségei lesznek bármilyen előrelépéssel.

A hangsúly a három-négy elemből álló prioritási listával kezdődik. A 20 tételt tartalmazó prioritási lista természetesen nem stratégiai, és ritkán, ha valaha is hatékony. Minél több elem szerepel a listán, annál kevésbé fontos mindegyik.

 1. „Hockey stick” alakú növekedési előrejelzések

Az eladások először lassan nőnek, de aztán bátran fellendülnek hatalmas növekedési ütemekkel, amint „valami” történik. Az egyetlen kérdés, hogy ha ez az egyetlen vetülete, hamarosan bajba kerül.

A legjobb, ha konzervatív vetületek vannak, így megvédheti őket. Ha kétségei vannak, legyen kevésbé optimista. Valójában lehet, hogy több előrejelzés működik – konzervatívan, optimistábban, a tényleges teljesítményét tükrözve.

Ha nem biztos abban, hogy hol induljon, a következőképpen javasoljuk, hogy készítse el értékesítési előrejelzését.

 1. Nem figyel

2020-ban újra láttuk – a tervezés folyamatként működik a legjobban. Az ingadozó környezetekben való tájékozódáshoz szűk terv, rendszeres felülvizsgálatok és szükség szerinti felülvizsgálatok szükségesek. Nem arról van szó, hogy a dokumentum, az üzleti terv legyen ez. Olyan tervezési rendszerről van szó, amely úgy működik, mint a GPS-szel való vezetés.

A kívánt célként a hosszú távú stratégiát és célokat tűzi ki. Az ajánlott útvonal a fő mérföldkövek és mutatók. És rendszeres előrehaladási áttekintése van, amely egyenértékű a valós idejű forgalmi és időjárási információkkal.

A kormányzás gyakori pályakorrekciók kérdése. A tervezés ezt megteszi az Ön számára. Ha nem figyel, és nem alkalmazkodik a külső tényezőkhöz, akkor a terve semmit sem ér.

 1. A tervhez való ragaszkodás

A közhiedelemmel ellentétben nincs erény a tervhez ragaszkodni, csak a tervhez való ragaszkodás érdekében. Rengeteg olyan eset van, amikor a kezdeti terv nem megfelelően tájékozott, hiányzik vagy csak hatástalan.

A terv megadása nem jelenti azt, hogy csökkentené a lehetőségeit, vagy csökkentené a rugalmasságot. Ha van terv, azt jelenti, hogy van egy irányítópult eszköz, amely megmutatja a kapcsolatokat és a függőségeket. Arról van szó, hogy gyorsan képesek elvégezni a megfelelő változtatásokat. Rugalmasabb, nem kevésbé.

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment