8 oka annak, hogy az adatvesztés hogyan befolyásolhatja negatívan az Ön vállalkozását

Tudta-e, hogy egy katasztrofális adatvesztési esemény után a vállalkozások 93% -a csődöt jelent az év vége előtt, és mégis az összes vállalat 80% -a válaszolt (ugyanebben a felmérésben nem kevesebb), hogy bízik abban, hogy túlél egy jelentős adatvesztési események maguk? Az ilyen statisztikák megdöbbentő képet adhatnak az adatkezelés valós világáról, és hogy mennyire borotva vékony ez az él, amelyet a legtöbb vállalkozás működtet. Olvassa el, és tárja fel az adatvesztésről szóló kilenc legröpítőbb statisztikát, és hogyan tudja a legjobban kezelni a kockázatokat.

 1. A cégek kevesebb, mint 10% -a készít biztonsági másolatot minden nap

Ha nem minden nap készít biztonsági másolatot adatairól, fennáll annak a kockázata, hogy értékes időt, erőforrásokat és energiát veszít a mű újrateremtéséhez. A közmondást idézve: „jobb, ha először végezzük el a munkát” (és ne veszítsük el a „finom” munkát, amelyet végeztetek), mint hogy újra és újra elvégezzük. Fontos feltenni magának a kérdést, hogy milyen régen volt az utolsó biztonsági másolata, és ha most mindent elvesztene, mennyi munkát végezne újra?

 1. A katasztrófa miatt tíz napig vagy annál hosszabb időre elvesztett adatközpontok 93% -a csődöt jelentett a katasztrófát követő egy éven belül

Ráadásul a statisztika így folytatja: „Azon vállalkozások 50% -a, amely ugyanezen időszakra adatkezelés nélkül került, azonnal csődöt jelentett” *. Ez a riasztó szám bizonyítja, hogy vállalkozásának rendelkeznie kell egy adat-helyreállítási tervvel.

 1. Az összes biztonsági mentési hiba 45% -a hardverhibából származik

Statisztikailag nézve minden hardver hosszú távon 100% -os hibalehetőséggel bír, csak az a kérdés, hogy mikor, és nem. A szalagos pakliktól kezdve a felhőmegoldásokig minden kudarcot okozhat a mechanikai meghibásodástól vagy akár a formátum-áttelepítéstől (link az előző cikkre). Az adatmentés szinte forró krumpli játék, amely fájlokat vándorol hardverről hardverre, mielőtt a rendszerek esetleg összeomlanak.

 1. Az összes adat biztonsági mentésének átlagos meghibásodási aránya 75%

Míg az informatikai vezetők 57% -ának van biztonsági mentési megoldása, 75% -uk nem tudta helyreállítani az összes elveszett adatot. Valójában a biztonsági mentési megoldással rendelkező emberek 23% -a egyáltalán nem volt képes helyreállítani az adatokat. Ezek a megállapítások hasonlóak voltak az elmúlt három évben végzett felmérésekhez, ahol a fogyasztók és a vállalkozások több mint fele adatvesztésről számolt be, még akkor is, ha egy biztonsági rendszer működött. ”

A fenti statisztikák elkerülése érdekében a kézenfekvő megoldás nem csak a biztonsági másolatok készítése, hanem a biztonsági másolatok TESZTELÉSE is. Az avast.com jelentése szerint az összes biztonsági másolat legfeljebb 60% -a hiányos, csak részleges biztonsági másolatot hoz létre, és az adatok visszaállításának akár 50% -a is meghiúsulhat. Ennek számos oka lehet, a mechanikai meghibásodástól az adatsérülésig. Bár azt javasoljuk, hogy teszteljen minden biztonsági másolatot annak biztosítása érdekében, hogy sikeres legyen, ez természetesen kissé túl buzgó. Ezért a havonta egyszeri kompromisszum jól fog működni.

 1. A meghajtó egyszerű helyreállítása 7500 dollár fölé kerülhet, és a siker nem garantált

Ha katasztrofális adatvesztési eseményt szenved, és az adatmentései veszélybe kerülnek, akkor dönthet úgy, hogy megpróbálja kijavítani a hardvert, elvégre az adatok fizikailag még mindig ott vannak a lemezen. Ez azonban költséges lehet, és szerverhiba esetén akár 7500 dollár is lehet merevlemezenként. Ennyi költség után előfordulhat, hogy a fájlok nem állíthatók helyre.

 1. Az adatvesztés egyharmada, katasztrofális eseményen kívül, az eszközök vándorlásának köszönhető

Knoll Ontrak 2016 márciusában 572 informatikai rendszergazdát kérdezett meg. Megállapították, hogy „az volt az oka, hogy az IT-menedzsereknek nehéz volt helyreállniuk a biztonsági mentés hibájából, hogy biztonsági mentésük nem volt aktuális vagy nem megfelelően működött”. Ennek oka lehet a biztonsági mentési szoftver frissítésének hiánya, az inkompatibilis verziók biztonsági mentése vagy örökölt problémák. Például meglepődhet, ha megtanulja, hogy hajlékonylemezek voltak korábban előnyben részesített biztonsági mentési megoldások, de sok sikert a floppy meghajtók megtalálásához a mai világban. Még ennél is riasztóbb, hogy vannak jelek arra, hogy a CD-ROM meghajtó is úton van.

 1. A kisvállalkozások 20% -át feltörik egy éven belül

A statisztika így folytatja: „Ebben az évben a kis- és középvállalkozások 40% -ának, akik saját hálózatot kezelnek és több mint internetet használnak e-mailen keresztül, hacker fogja elérni a hálózatukat, és több mint 50% nyerte Nem is tudom, hogy megtámadták őket. Mit csinálnak ezek a hackerek? A fájlok titkosításához egy „Ransomware” nevű eszközt használnak, és csak nagy összeg kifizetésével kaphatja meg a visszafejtéshez szükséges jelszót. Az alternatív megoldás egy korábbi biztonsági másolat visszaállítása, azonban ügyeljen arra, hogy ne véletlenül készítsen biztonsági másolatot a titkosított fájlokról, és ne fertőzze meg az adattárolót is.

 1. A világ összes adatának 90% -át az elmúlt két évben hozták létre

A fájlok egyre nagyobbak, és egyre több adatot készítünk. 2016-ban az átlagember 36 GB-ot hozott létre havonta, és az emberek 93% -a helyi tárolóeszközön tárolja. Ez a tendencia megmutatja, hogy mennyire fontos az adatmentések naprakészsége, az új technológiai megoldások használata és a jövőre való felkészülés.

A fejlesztés során a két legizgalmasabb adatmentési technológia a holografikus lemezek (a CD / DVD technológia kiterjesztése), amelyek előreláthatóan akár több millió CD-t is képesek tárolni egy lemezen, és a Quantum Cloud tároló, amely közvetlenül kvantumrészecskékké kódolja az adatokat.

Most, ezzel a statisztikai ismeretekkel felvértezve, az alábbiakban megértheti a legfontosabb tanulságok súlyosságát:

 • Rendelkezzen adat-helyreállítási tervvel annak biztosítása érdekében, hogy tudja, mit kell tennie katasztrofális adatvesztési esemény során.
 • Több biztonsági mentési megoldással rendelkezik. Ne csak merevlemezen tárolja az adatokat az irodában, hanem tárolja az adatokat egy felhőalapú megoldásban is. Mind a kettő előnyeiről és hátrányairól itt olvashat (link).
 • Gyakran készítsen biztonsági másolatot és tesztelje adatait annak biztosítása érdekében, hogy az adatok naprakészek legyenek és sikeresen biztonsági másolatot készítsenek.

 

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment