Az üzleti tervek különféle típusai

Ez a cikk az üzleti tervezési útmutatónk része – cikkek kurátora, amely segít a tervezési folyamatban!

Az üzleti tervek sok néven szerepelnek: stratégiai tervek, operatív tervek, belső tervek, Lean tervek és még sokan mások.

Az utóbbi időben a Lean tervre koncentráltam. Vannak egyoldalas üzleti tervek is, bár ezek valóban inkább összefoglalók. Természetesen léteznek hagyományos üzleti tervek, amelyeket nevezhetünk hivatalos üzleti terveknek, vagy wow-do-I-do-do-do-do-do-do-all-that-business business plans.

Az üzleti tervek különféle típusai

Különböző üzleti tervekre lehet szüksége, attól függően, hogy mit kíván megvalósítani. Mint sok más dolog az üzleti életben, a forma elve követi a funkciót. A különböző helyzetek különböző típusú üzleti terveket igényelnek. A hatékony üzleti terv megfelel a rendeltetésének. Egy adott típusú terv konkrét használatának ismerete segít abban, hogy jobb ütemtervet készítsen vállalkozásának jövőjéről.

Vessünk egy pillantást az üzleti tervek típusaira és azok különbségeire. Ha előre szeretne lépni, kattintson a linkre, amely közvetlenül az adott üzleti terv szakaszához vezet.

A Lean terv: Nyomon követés és növekedés

Minden vállalkozás használhatja a Lean tervet a stratégia, taktikák, dátumok, mérföldkövek, tevékenységek és cash flow kezelésére.

A Lean terv gyorsabb, könnyebb és hatékonyabb, mint egy hivatalos üzleti terv, mert nem tartalmaz összefoglalókat, leírásokat és háttér-részleteket, amelyeket Ön és partnerei vagy alkalmazottai már ismernek.

Ez a leghasznosabb, ha vállalkozását szeretné növelni, és eszközként szeretné használni pénzügyi és mérföldköveinek nyomon követésére az előrejelzésekkel szemben, így válaszolhat a lehetőségekre és gyorsan reagálhat a kihívásokra.

A Lean terv tartalmaz konkrét határidőket és mérföldköveket, valamint az ezek betartására szánt költségvetést, így csapata felgyorsul.

A Lean terv négy lényeges elemet tartalmaz – ezek mind az általános üzleti menedzsment funkciói:

  1. Irányító stratégiád

Használjon egyszerű felsorolási pontokat a célpiac, az üzleti kínálat, az alapul szolgáló üzleti identitás és a hosszú távú célok meghatározásához. Nincs szükség további szövegre. Ezek emlékeztetőül szolgálnak a tulajdonosok és a vezetők számára.

  1. A stratégia végrehajtásához használt taktikák

Használja ismét a pontokat. Ide tartoznak olyan marketing döntések, mint az árképzés, a csatornák, a weboldal, a közösségi média, a promóció és a reklám.

A termék vagy szolgáltatás taktikája itt is érvényes, beleértve az árképzést, az indítás dátumát, a csomagokat, a konfigurációt, az új verziókat, valamint a szállítást vagy a csomagolást. Más taktikák meghatározhatják a toborzási pozíciókat, a szükséges képzést stb.

  1. Konkrét sajátosságok az előrehaladás méréséhez

Feltételezések, mérföldkövek, a teljesítmény objektív mérése, a feladatok feladatai és a követendő számok listája.

  1. Alapvető számok

Ez a vállalat alapvető pénzügyi terve, beleértve az eladási előrejelzést, a kiadási költségvetést és a cash flow-t.

Ezeket a területeket az alapvető Excel táblázatok segítségével figyelheti, de egy üzleti irányítópult, amely gyorsan és egyszerűen megmutatja az előrejelzés és a tényleges különbségeket, időt takaríthat meg. Ideális esetben van olyan szoftvere, amely automatikusan összehasonlítja tervét a tényleges eredményekkel.

A Lean Plan értéke a tervvel kezdődik, de ez csak a kezdet. A valódi menedzsment az Ön vállalkozását egy Lean terv segítségével irányítja, amelyet rendszeresen felülvizsgál és felülvizsgál, nyomon követve az előrehaladást és a teljesítményt, valamint rendszeresen elvégezve a tanfolyam korrekcióját.

Letöltheti ingyenes Lean Plan sablonunkat a Lean tervezés folyamatának megkezdéséhez.

A szokásos üzleti terv: Szerezzen finanszírozást

Manapság a szokásos üzleti terv rövidebb, mint valaha, és ugyanolyan valószínű, hogy online dokumentum lesz, mint nyomtatásra. Össze kell állítania egy stand üzleti tervet, ha üzleti terv eseménye van. Ezt hívjuk akkor, amikor egy vállalkozásnak üzleti tervet kell bemutatnia egy banknak, leendő befektetőnek, eladónak, szövetségesnek, partnernek vagy alkalmazottnak.

A legáltalánosabb üzleti terv egy összefoglalóval kezdődik, és szakaszokat vagy fejezeteket tartalmaz, amelyek a vállalatot, az általa értékesített terméket vagy szolgáltatást, a célpiacot, a stratégia és a megvalósítás mérföldköveit és céljait, a vezetői csoportot, a pénzügyi előrejelzést és az elemzéseket tartalmazzák. A témák pontos sorrendje nem fontos, de a legtöbb ember elvárja, hogy ezeket a témákat a szokásos terv részeként lássa.

Gondoljon a Lean tervére, mint egy standard terv jó első tervezetére. Ezek a teljes előrejelzések tartalmazzák a három alapvető pénzügyi előrejelzést (más néven pro-forma kimutatásokat): eredmény és veszteség, mérleg és cash flow. Minden szokásos üzleti tervhez eladásokra van szükség, és ehhez a három alapvető dologhoz.

A tervezett cash flow a standard üzleti terv elengedhetetlen része. A vállalkozásoknak készpénzre van szükségük, hogy nyitva maradjanak. Még akkor is, ha egy vállalkozás nyereség nélkül átmenetileg túlél, akkor is szüksége van a készpénzre számláinak kifizetéséhez. És mivel a nyereség önmagában nem garantálja a készpénzt a bankban, a tervezett cash flow elengedhetetlen.

Sok standard terv tartalmaz egy táblázatot a személyi kiadásokra is. Egyes szabványos terveknek további előrejelzésekre lesz szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek az adott üzleti terv eseményének. Például a külső befektetések keresésének terveinek tartalmazniuk kell a befektetők esetleges kilépését, és természetesen a befektetett alapok tervezett felhasználását. A banki hitelkérelmet támogató tervek tartalmazhatnak olyan előrejelzett arányokat, amelyeket a bank meg akar látni, például az adósság / részvény, a gyors vagy az aktuális arányokat.

Letöltheti ingyenes üzleti tervsablonunkat, hogy teljesítse a szokásos üzleti tervet. A Bplans emellett ingyenes, letölthető mintaterveket is kínál, hogy jobban megértse, milyen lesz a kész termék.

Egyoldalas üzleti terv: gyors összefoglaló

Vannak, akik hivatkoznak egyoldalas üzleti tervre. Ez egy egyoldalas összefoglaló, amely csak kiemeléseket tartalmaz, és amelyet nagyon gyors áttekintés nyújt a vállalkozásról.

Lehetőség van egyetlen oldalon összefoglalni a célpiacot, az üzleti kínálatot, a fő mérföldköveket és az alapvető értékesítési előrejelzéseket. Egy ilyen összefoglaló hasznos lehet összegzésként a bankok, a potenciális befektetők, az eladók, a szövetségesek és az alkalmazottak számára. Az egyoldalas üzleti terv üzleti pályának is nevezhető. Itt letölthet egy egyoldalas üzleti terv sablont.

Milyen üzleti tervre van szüksége a startupnak?

Minden induló megérdemel egy üzleti tervet, amely a fontos listák és számok kitalált találgatásával kibontja a lépéseket és követelményeket.

Az indítási üzleti tervet néha indítási tervnek is nevezik, de egyesek úgy gondolják, hogy minden üzleti terv startupokra vonatkozik, és hogy csak a startupok használják az üzleti terveket. Ez nem így van, mivel a tervezésnek az üzleti menedzsment részének kell lennie.

A legtöbb esetben az indítás legjobb üzleti terve a Lean terv, amely tartalmazza a tervezett indítási költségeket, indítási lépéseket és mérföldköveket. Az indítási költségek magukban foglalják az indulás előtt felmerült költségeket, például jogi költségeket, márkajelzési költségeket, például logót és grafikákat, weboldalakat, feliratokat, valamint az iroda vagy üzlet rendbetételét; plusz szükséges eszközök, például kezdő készlet, járművek, felszerelés, irodabútor és – a legnehezebben becsülhető és legfontosabb – kezdő pénz a bankban.

Míg a Lean terv, amely extra startup információkkal rendelkezik, a legtöbb induló számára megfelelő, amikor egy startup finanszírozást igényel bankoktól vagy befektetőktől, akkor az üzleti terve inkább hasonlít a szokásos üzleti tervre, beleértve a befektetők számára történő kilépési stratégiák megbeszélését, és szinte mindig a szükséges pénzeszközök tervezett felhasználása.

Ezzel az indítási tervvel megvitathatja lehetőségeit a potenciális partnerekkel és munkatársakkal. Ez a fajta nem sallang-terv arra alkalmas, hogy eldöntsük, folytatunk-e egy ötletet vagy sem, annak felmérésére, hogy érdemes-e folytatni ezt az üzletet. Ha mégis vállalkozni kezd, idővel bármikor visszatérhet üzleti tervéhez, és elvégezheti a szükséges módosításokat és kiegészítéseket. A vállalkozás növekedésével bővítheti a részeket és részleteket adhat hozzá.

Amikor az indítási tervet kívülállók olvassák el, általában jó hozzá egy vezetői összefoglalót, egy vállalati áttekintést, vezetői csoportot, valamint a piac leírását, a marketing tervet és a terméktervet. Még akkor is, ha még nem rendelkezik a pontos számokkal, mindig okos ötlet a költségek, az árképzés és a várható kiadások előzetes elemzése.

Az indítási terv megegyezik a megvalósíthatósági tervvel?

Egyes szakértők a „megvalósíthatósági terv” kifejezést ugyanazt jelentik, mint egy indítási tervet. Mások arra utalnak, hogy a technológia, termék vagy piac érvényesítése érdekében tett konkrét lépésekre utalnak. Például egy újfajta téglaégető kemence megvalósíthatósági terve tartalmazhatja a laboratóriumban működő verzió létrehozásának lépéseit, majd egy kis prototípust a terepen, majd egy első működő terméket.

Egy új piac termékmegoldásának megvalósíthatósági terve magában foglalhatja a korai felhasználók megszerzését és az ötlet érvényesítését olyan emberekkel, akik hajlandók pénzt fizetni érte. Bizonyos esetekben a megvalósíthatósági terv magában foglalja a termék vagy szolgáltatás felkerülését egy olyan webhelyre, mint a Kickstarter vagy annak versenytársai, és a termék rendelkezésre állását megelőzően felajánlják azoknak az embereknek, akik hajlandók vállalni a későbbi vásárlást.

A megvalósíthatósági tervek ritkán tartalmazzák a témák teljes skáláját, amelyre egy szabványos üzleti tervben, vagy akár egy Lean tervben számíthatnak. Hajlamosak arra összpontosítani, hogy egy termék működni fog-e, vagy létezik-e piac, a kiegészítő stratégia, taktikák és pénzügyi előrejelzések nélkül. A kifejezést azonban más emberek másképp használják, így ha valakitől hallja ezt a kifejezést, vagy saját maga tervezi használni, akkor a legjobb, ha tisztázást kap.

Miben különbözik a belső terv a szokásos üzleti tervtől?

A belső tervek többnyire egy másik nevet jelentenek annak, amit Lean Tervnek hívunk.

A Lean tervhez hasonlóan ezek is tükrözik a vállalat tagjainak igényeit. Mivel egy belső terv célja a társasággal közvetlenül kapcsolatban álló emberekre jellemző, nagy valószínűséggel rövidebb és tömörebb lesz, mint egy teljesen részletes szabványos terv, amelyet elvisz a bankba.

A belső tervek nem bankoknak, külső befektetőknek vagy más harmadik feleknek szólnak.

Műveleti terv vagy éves terv: A célok nyomon követése és az előrehaladás figyelemmel kísérése

A műveleti tervek vagy az éves tervek általában hasonlítanak egy másik nevű Lean tervre. A Lean tervhez hasonlóan a működési terv a megvalósítás konkrét mérföldköveit, a projekt határidejét, valamint a csapattagok és vezetők felelősségét tartalmazza.

Ez az a terv, amelyet arra használnak, hogy jó úton haladjon üzleti céljainak elérése érdekében. Az üzleti célok megtervezése lehetővé teszi a vállalat számára prioritások kijelölését, az eredményekre való összpontosítást és az előrehaladás nyomon követését. Működési terve lefedi vállalkozásának belső működését. Felvázolja a sajátosságait annak, hogy ki mit és mikor csináljon.

Természetesen a pénzforgalom itt is feltűnően szerepel. Például mérföldköveinek elegendő finanszírozással kell rendelkezniük megvalósításukhoz, és nyomon kell követnie az előrehaladást, hogy tudja mennyit költ.

Növekedési vagy bővítési terv

Ezek lehetnek a Lean tervek vagy akár a szokásos üzleti tervek, de a vállalkozás egy meghatározott területére, vagy az üzleti rész egy részére összpontosítanak.

Például egy új termék létrehozásának terve növekedési terv. Ezek a tervek lehetnek belső tervek, vagy sem, attól függően, hogy hitelkérelmekhez vagy új beruházásokhoz kapcsolódnak-e. Az új külső befektetést igénylő terjeszkedési tervnek valószínűleg tartalmaznia kell a teljes cégleírást és a termék, a piac és a menedzsment csapat hátterét, ugyanúgy, mint a befektetőkre vonatkozó standard terv. A hitelkérelmekhez is ennyi részletre lenne szükség.

Ugyanakkor egy belső növekedési terv, amelyet a belső finanszírozású növekedési vagy bővítési lépések felállításához használnak, kihagyhatja ezeket a leírásokat, akárcsak a Lean tervet. Lehet, hogy nem szükséges részletes pénzügyi előrejelzéseket foglalni a vállalat egészéről, de tartalmaznia kell legalább az új vállalkozás vagy termék értékesítésének és kiadásainak részletes előrejelzését.

Stratégiai terv

A stratégiai terv egy újabb kifejezés, amelyet az emberek a pontos kontextustól függően másként használnak.

A stratégiai terv általában belső terv, de a részleteket és a pénzügyi előrejelzéseket nem részletezi. A stratégiát és taktikát általában részletesebben ismerteti, mint a Lean Terv, ezért több leírást és magyarázatot tartalmaz. A stratégia azonban végrehajtás nélkül haszontalan, ezért a jó stratégiai tervnek figyelembe kell vennie a megvalósítást, ami bizonyos erőforrások és idő megfontolást jelent.

A vállalat stratégiájának kialakításakor és annak megvalósításának eldöntésénél érdemes megvizsgálnia az üzleti és üzleti erősségeit – a stratégiai tervbe bele kell foglalnia egy SWOT-elemzést. Íme néhány SWOT példa.

Mit csinál jól a cége? Ahogy növekszik a társaságod, az erősségeiddel akarsz játszani. A stratégia gyakran a megfelelő lehetőségek kiválasztásáról szól. Az erőforrásokat stratégiai szempontok szerint kell terjeszteni azokra a területekre, ahol a legnagyobb átfogó előnyökkel járnak.

A stratégiai tervek sokkal nagyobb eséllyel szolgálnak a nagyobb vállalkozások számára, amelyekben a magas szintű vezetőkből álló csapatok és néha drága tanácsadók széles körű, magas szintű stratégiát dolgoznak ki.

Azokban a vállalkozásokban, ahol nincs több ezer alkalmazott, a stratégia ritkán létezik légüres térben, és almo

A st mindig üzleti terv részeként alakult ki, lean vagy standard. Ha van egy ötlete a stratégiájáról, akkor rendelkeznie kell egy tervvel annak megvalósítására. Itt válik kulcsfontosságúvá a terv mérföldköveinek része.

A stratégiák hatékony végrehajtásához elengedhetetlen a felelősségek kiosztása és az ütemterv elkészítése. Az Ön által alkalmazott megvalósítási taktika aktívan jó irányba mozdítja a céljainak elérése felé. És ez lényegében az üzleti terv funkciója.

Források a továbblépéshez

A különböző típusú üzleti tervek olvasása jó kiindulópont az üzleti terv készítésének folyamatában.

Ha további információkat keres az üzleti tervekről és azok megírásáról, hasznos üzleti forrásoknak találja az üzleti tervminta könyvtárat és a részletes üzleti terv elkészítéséhez készült útmutatónkat.

Érdemes megnéznie a LivePlan szoftverünkön keresztül elérhető üzleti tervsablonunkat is. Vagy ha inkább a profikra bízná, bármikor kérheti az MBA-t, hogy öt munkanapon belül megírja üzleti tervét a LivePlan üzleti terv tanácsadásával.

 

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment