Hogyan lehet elindítani az online üzleti tevékenységet?

Tudja, hogy a több milliárd dolláros Virgroup márkanevet, amely ma az űrháztól kezdve a kommunikációig terjed, az 1960-as évek végén kezdte el Richard Branson, amikor tinédzserként volt hajlandó vállalkozni? Mindössze 200 dollár és esze, ez a csodálatos történet erőteljes motivációt jelentett mindazoknak, akik birodalmuk felépítéséről álmodoznak, vagy csak saját vállalkozásba kezdenek.

Rövid bemutatás az online üzletről – ígéretes földterületéről

Az e-kereskedelem története 1 perc alatt

Ma már sokak számára elképzelhetetlennek, bonyolultnak és kellemetlenségnek tűnik az e-kereskedelem nélküli élet gondolata. Csak néhány évtizeddel ezelőtt jelent meg az e-kereskedelem ötlete.

40 évvel ezelőttre nyúlik vissza az e-kereskedelem, és ettől kezdve folyamatosan növekszik az új technológiák és újítások révén, évente több ezer vállalkozás lép be az online piacra. Az e-kereskedelem története szorosan összefonódik az internet történetével. Az Amazon volt az első, amely utat nyitott a mai e-kereskedelmi áruház előtt

Az online vállalkozás típusa

Bármilyen üzleti vagy kereskedelmi tranzakció, amely magában foglalja a termékek cseréjét, az interneten nyújtott szolgáltatásokat, online vállalkozásként definiálható. Ez azt jelenti, hogy amíg valamit online értékesít, addig Ön az e-kereskedelmi vállalkozás része. Az online vállalkozásnak számos formája lehet. Bemutatunk néhány lehetőséget, amelyeket létrehozhat.

E-kereskedelmi áruház

Általában létre kell hoznia saját maga által üzemeltetett webhelyet, a forrást és a termékek listáját a webhelyen, az ügyfelek közvetlenül vásárolnak és fizetnek az Ön webhelyén, és Ön közvetlenül szállít termékeket nekik.

Ez a fajta vállalkozás lehetővé teszi, hogy ellenőrizze webhelyét és szolgáltatását, és az ügyfelek könnyebben eligazodhassanak kínálatában és segítséget kérhessenek. Az Apple vagy az Adidas remek példa, amelyet láthat.

Csepphajózás

Ha úgy dönt, hogy csepp szállítmányozó lesz, akkor nem fogja otthonában vagy irodájában fizikailag raktározni termékeit. Együttműködik egy külső szállítmányozó céggel, amely helyette tárolja és szállítja az Ön termékeit. Az alacsony tőkeszükséglet és a rugalmas elhelyezkedés mellett ez az opció az eladható termékek széles választékát kínálja. Könnyen tesztelhető, könnyen skálázható, a dropshipping felkeltheti az érdeklődését a kezdéshez.

Blogolás

Amikor online üzleti tevékenységről beszél, azonnal elgondolkodhat fizikai termékek eladásán vagy vásárlásán. A blogolás azonban az online pénzkeresés egyik módja. Szabadon dönthet a következők létrehozásáról:

 • Hagyományos reklám
 • Szponzorált bejegyzések
 • Termék népszerűsítése

Digitális marketing

Ha fizikai termékek értékesítése iránt érdeklődik, érdemes online szolgáltatást működtetnie, hogy szolgáltatásokat nyújtson és az interneten keresztül szállítsa. Az alábbiak nagy keresletű online szolgáltatások:

Webhelyek és alkalmazások készítése

SEO szolgáltatások

Közösségi média tanácsadás

Ki vagy az online üzleti piacon

Nem számít, ki vagy, önmagad megismerése az első lépés a régi márka építése felé. Ön vállalkozó, aki úgy dönt, hogy idén új márkát indít? Ön vállalkozó, aki tervezi méretarányos fejlődő márkájának méretét, azzal a céllal, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzen olyan független weboldalakon, mint az Amazon és az eBay?

Itt az ideje feltenni magának egy ilyen kérdést. Még te is hiszel vagy sem; ha nem tudod, ki vagy, akkor valószínűleg az elején kudarcot vallasz.

Online vállalkozás indításának lépései

Bemutatjuk a legszükségesebb lépéseket, amelyek végigvezeti Önt az ötletek, zavartság és tétovázások útvesztőjében, mielőtt egy online áruházat felépítenének. Ugorjunk be!

 1. lépés Jöjjön elő egy nagyszerű ötlettel

Indítson online vállalkozást remek ötlettel

Indítson online vállalkozást remek ötlettel

Soha nem láttunk sikeres vállalkozást anélkül, hogy remek ötlettel indulnánk. Ez az iránytű, amelyre rövid távon vagy hosszú távú tervben is támaszkodhat.

Bármilyen probléma, amelyet a mindennapi életében tapasztalt, függetlenül attól, hogy kissé bosszantja-e, vagy potenciálisan kiirtja egy egész nap alatt, inspirációs forrás lehet az Ön startup ötletéhez. Ha talál megoldást erre a kérdésre, akkor biztos lehet benne, hogy vannak más emberek is, akiknek ugyanaz a dolga, és mindenképpen megadhatja nekik a kezüket.

Az eredeti koncepcióval, miszerint az egyetem társadalmi tapasztalatait az internetre terjesztik, és segítik az embereket az egymással való kommunikációban, Mark Zuckerberg el sem tudta képzelni, hogy kezdeti Facemash-jéből hogyan lesz a világ legnépszerűbb közösségi oldala és dinamikus üzleti platformja ma.

Remek ötlet megtalálása nem olyan bonyolult, mint gondolnád. Ne csak guglizza, hanem generáljunk következetes új ötletáramot, ha annyi szemszögből közelítjük meg, amennyire csak gondolni lehet.

Miután előállt egy ötlettel, próbáljon egy kis időt tölteni annak megvalósíthatóságának tesztelésével, és válaszoljon az alábbi kérdésekre:

 • Mi a te dolgod?
 • Kik a célvevői?
 • Mi a célpiacod?
 • Milyen terméket vagy szolgáltatást kínál?
 • Kik a versenytársaid?

Itt nem merülünk el ezekben a kérdésekben; később beszélünk róluk. A megfelelő ötlet birtoklása azonban nem elegendő, és nagyszerűvé teszi azáltal, hogy tartozik neki.

 1. lépés Keresse meg a szükségletet, és válassza ki a célpiacot

Máris van egy remek ötleted; ez azonban hosszú távon előrelépés. Most meg kell találnia a szükségletet, és meg kell találnia a piacot a lehetőségek milliói között.

A legjobb online vállalkozások nagyon specifikus emberi szükségleteket elégítenek ki, vagy megoldják az összetett emberi problémákat. Alapvetően meg kell találnia egy fájdalom pontot, ami fontos a széles körű vásárlók számára. Az elmúlt évben közel 2 milliárd ember vásárolt online árut, ami azt jelenti, hogy egyre többen keresnek megoldásokat online, és hajlandók megbízni az online vállalkozásokban, akik jobban leírják igényeiket, mint ők.

Az interneten kívül sehol nem lehet keresni az ügyfelek igényeit és igényeit. Ez a világháló sokkal többet segíthet neked, mint amennyit el tudsz képzelni.

Látogasson el online fórumokra, és kérdezze meg az embereket problémáikról

A keresőmotor segítségével megtudhatja, mit keresnek az emberek

Ellenőrizze a már kifejlesztett webhelyeket, és vegye figyelembe, hogy a potenciális ügyfelek mit keresnek.

Lépjen fel, és maga is megtalálhatja.

Amint képet kap az ügyfél keresletéről, meg kell határoznia a célpiacot, amely a célközönség. Azt mondanánk, hogy ez az egész folyamat legbonyolultabb része. Az egyik hiba, amelyet sok üzlettulajdonos elkövethet, az, hogy úgy gondolják, hogy tudják, hogy a megcélzott ügyfelek megteszik. De az igazság az, hogy a vásárlók megértése meglehetősen korlátozott. Az ügyfelek profiljának megrajzolása a következő információkkal mindig szükséges:

Hol laknak? Hány évesek? Házasok?

Mi a szakmájuk?

Melyik társadalmi platformot használják? Mi a vásárlási csatornájuk?

Szüksége van ezekre az adatokra, hogy mély ismeretekhez jusson a célközönségről, nemcsak vállalkozói útjának kezdetéhez, hanem a jövőbeni fejlődéséhez is.

 1. lépés Versenyelemzés elvégzése

A következő lépés, amelyet meg kell tennie, versenyképes kutatás elvégzése, amely az erős marketingstratégia gerince. Végül is, ha nem tudja azonosítani versenytársait és marketing taktikájukat, akkor küzdeni fog azzal, hogy megkülönböztesse magát és termékét a tömegtől.

Kik a versenytársaid? A versenytársaknak nem szükséges az a cég, amely ugyanazokat a termékeket értékesíti vagy forgalmazza, mint az Ön vállalkozása; azok a vállalatok vagy kiadók lehetnek, amelyek nem ugyanazokat a termékeket értékesítik vagy forgalmazzák, de alternatív módon kielégítik ugyanezt az igényt.

A versenytársak megtalálásának nem kell adóztatnia vagy bonyolultnak lennie.

Tájékozódhat arról, hogy hol vannak versenytársai:

 • Helyi üzleti könyvtárak
 • Reklám vagy jelentések
 • Kiállítások és vásárok
 • Hasonló termékek vagy szolgáltatások keresése az interneten
 • Az ügyfelek által nyújtott információk

Mit kell tudni róluk? Fektessünk időt és erőfeszítéseket, hogy kiderítsük:

 • Az általuk nyújtott termékek / szolgáltatások és hogyan forgalmazzák őket
 • Az általuk eladott árak
 • Hogyan terjesztik és szállítják a termékeket?
 • Melyek azok az eszközök, amelyek fokozzák az ügyfelek hűségét, és mi az általuk kínált tartalék szolgáltatás?
 • Melyek a márka- és formatervezési értékeik?
 • Hogyan tudják újítani az üzleti módszereket és a termékeket
 • Hogyan használják az informatikát az üzleti működés támogatására
 • Ki a vállalkozás tulajdonosa és milyen ember
 • Hogyan teljesítenek a médiaplatformokon – ellenőrizze a weboldalukat, valamint a helyi újságokat, rádiót, televíziót és bármilyen kültéri hirdetést
 • Értékelje a versenytársairól kapott információkat. Ennek el kell mondania néhány 

hiányosságot a piacon, amelyet kihasználhat. Most tegye az információkat három kategóriába:

 • Mit lehet tanulni, és jobban lehet?
 • Mit csinálnak rosszabban, mint te?
 • Mit csinálnak ugyanúgy, mint te?

Íme néhány olyan eszköz, amelyet a versenyképes kutatás során használhat:

 • Dzsungel – A versenyző monitorozásához
 • Twitter keresés – keresőmotor, de a Twitter számára
 • Seotify – egy versenyképes elemzési hőtérkép
 • SimilarWeb – Versenyképes és forgalomelemző eszköz
 • Ahrefs – Az egyik legjobb versenyző elemző eszköz
 • Whatruns – A Chrome felfedezésének ingyenes kiterjesztése a webhelyeken
 • Tanulhat versenytársaitól, de ne feledje: próbáljon újítani, ne utánozni.
 • Tanuljon versenytársaitól
 • Tanuljon versenytársaitól
 1. lépés A törvények megértése

Online üzleti tevékenység azt jelenti, hogy nagy területen játszik, különböző szabályokkal és törvényekkel. A nemzetközi online üzleti törvények megértése során be kell tartania az alapvető szerepet az Ön és az ügyfelek védelmében.

Itt vannak a legfontosabb üzleti törvények, amelyeket tudnia kell az internetes értékesítéshez

 • A magánélet és a biztonság feltételei
 • GDPR
 • Adók
 • Szellemi tulajdon (védjegy, szerzői jog, szabadalom)
 • Engedélyek és engedélyek
 • Fizetési lehetőségek
 • PCI-megfelelés
 • Szállítás
 • Leltár
 • Korhatárok
 • Üzleti biztosítás

Kapcsolódó bejegyzés: Tudnivalók a nemzetközi online üzleti törvényekről

 1. lépés Forrja be és állítsa elő termékeit

“Megértés – A termékek beszerzése az üzleti vállalkozás alapjaként szolgál majd, irányítva a mindennapi tevékenységeket.”

A termékek az üzleti tevékenység központi elemei. Az, hogy vállalkozása hogyan ér el egy eladható terméket, meghatározza a művelet hatékonyságát.

Különböző módszerek léteznek az eladók termékeik beszerzésére. Három elsődleges beszerzési lehetőséget fontolhat meg.

Készítse el saját termékét vagy szolgáltatását

Készítse el saját termékét vagy szolgáltatását

Ha a terméke és szolgáltatása készülődik, meg kell győződnie arról, hogy:

 • Teljes ellenőrzése lesz termékei és márkája felett
 • A beruházási költség jellemzően alacsony
 • Gondoljon előre, hogyan fogja méretarányosan növelni és esetleg növelni a termékcsaládját az idő múlásával

Itt található az ellenőrzőlista az Ön számára:

 • Forrásanyagok: mi az anyagod, honnan szerzed be, mennyibe kerülnek.
 • Határozza meg a megrendelések kézbesítésének módját:
 • Számolja ki, mennyi ideig tartanak a termékei
 • Fontolja meg, hol tárolja a készletét
 • Készítsen tervet az idővonalak közléséről, hogy mennyi időbe telik a termék elkészítése és a megrendelés teljesítése

Együttműködés egy gyártóval vagy nagykereskedéssel

Ha úgy dönt, hogy nem készíti el saját termékét, akkor megfelelő a gyártó vagy a nagykereskedő alkalmazása.

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása megkönnyíti az Ön által fontolóra vett gyártás vagy nagykereskedelem értékelését:

 • Mekkora lesz a végső előállítási és szállítási költség? Vannak-e rejtett díjak
 • Mennyi időbe telik a termék elkészítése, teljesítése és kiszállítása?
 • Mik a szerződések és a feltételek?
 • Hogyan néz ki a támogatás és a kommunikáció?
 • Melyek a minimális rendelési mennyiségek? Kell-e vállalnia bizonyos számú egységet, vagy el kell költenie egy minimális összeget?
 • Partner egy csepp szállítóval
 • Ha nem hajlandó foglalkozni leltárral, csomagolással vagy teljesítéssel, vásárolhat egy szállítótól és felsorolhatja termékét az online áruházban.

Ez a lehetőség nemcsak új vállalkozás indításához, hanem egy meglévő üzlet termékkatalógusának bővítéséhez is kiváló.

 1. lépés Válasszon egy platformot, és készítse el webhelyét

Miután megszerezte piacát és termékét, és leszögezte az értékesítési folyamatot, most már készen áll a kisvállalkozások webes tervezésére. A szűkös költségvetés miatt a webépítés kihívásnak tűnik. A fizetős és ingyenes eszközök és platformok széles választékával azonban saját maga is elkészítheti webhelyét.

Íme néhány kritérium, amelyet egy jó platform kínálhat.

Megfizethetőség: Korlátozott költségvetés mellett web-befektetését a domain regisztrációhoz, a tárhelyhez, valamint a képekhez és a megfelelő másoláshoz kell rendelnie.

Egyszerű használat: Kisvállalkozások számára a weboldalkészítő használatának valami egyszerűnek kell lennie, és nem kell mélyreható műszaki követelményeket támasztania

SEO: Mint minden Estore esetében, a SEO számára is megfelelő platformokat és eszközöket kell használnia. Ha a SEO-nak van egy kiváló eszköze, akkor webhelye tartalma megjelenhet a megcélzott kulcsszavak keresési eredményeiben, és vonzza a megcélzott ügyfeleket

Méretezhetőség és testreszabhatóság: Vállalkozása idővel növekedni fog; ezért további szolgáltatásokat kell hozzáadnia a webhelye e-kereskedelemhez

Teljesen működőképes weboldalt hozhat létre élőben, 8 egyszerű lépésben.

 • Szerezzen be egy domain nevet
 • Szerezzen személyre szabott üzleti e-mail címet
 • Válasszon egy webhely-készítőt, amely a leginkább megfelel az Ön webhelyének
 • Válasszon sablont
 • Töltse fel webhelyét kiváló minőségű tartalmaival
 • Adjon hozzá alkalmazásokat az extra funkcionalitás érdekében
 • Optimalizálja a SEO-t
 • Gyakran tegyen közzé, figyeljen, állítson és frissítsen.
 1. lépés Növelje a forgalmat

Egy újonnan alapított üzlet számára a fellépés fokozásának egyik kulcsa a közönség figyelmének felkeltése. Ha attól tart, hogy nincs tekintélye a térben, nincsenek vásárlói vélemények, nincsenek társadalmi követői és még sok más, akkor talán kövesse ezt a tanácsot:

Használja a közösségi médiát

Ha költségvetése van, gondoljon a közösségi médiában való közzétételre. Havonta több mint egymilliárd  és Instagram aktív felhasználóval ezek a platformok remek helyek lesznek a márkád hátrányára és nagyobb forgalom megszerzésére.

Hirdetéseket jelenít meg

A kattintásonkénti fizetéssel történő reklámozás a legegyszerűbb módszer, hogy nagyobb forgalmat érjen el egy vadonatúj webhelyre. Az ilyen típusú hirdetések működni fognak, mert azonnal megjelennek a keresési oldalakon, és segítenek tesztelni a különböző kulcsszavakat, címsorokat, árakat és értékesítési megközelítéseket. Nem csak azonnali forgalmat szerez, hanem PPC-hirdetéseket is használhat a legjobb, legjobban konvertáló kulcsszavak felfedezéséhez.

Készítsen szakértői hírnevet magának

Az információk rendelkezésre állása ellenére az online felhasználók továbbra is olyan szakértőket keresnek, akik megbízható adatokat tudnak nyújtani számukra. Adjon ingyenes információkat más webhelyeknek, így nagyobb forgalmat és jobb keresőmotor-besorolást érhet el

 • Adj ingyenes, szakértő tartalmat. Készítsen cikkeket, blogokat, videókat vagy bármilyen típusú tartalmat, amelyet az emberek hasznosnak találnak. Terjessze a tartalom forrását online cikkcímtárakon vagy közösségi oldalakon keresztül.
 • Helyezzen el „küldjön ismerősnek” linkeket a webhely fő tartalmába.
 • Legyen aktív szakértő azokban a fórumokon és közösségi oldalakon, ahol a célpiac lóg.

E-mail marketing

Minden vállalkozás számára az e-mail lista megléte az egyik legfontosabb eszköz a széles közönség eléréséhez és az ügyfélkör fenntartásához. Kiváló minőségű előfizetői lista megszerzéséhez javasoljuk, hogy használja ki a régi ügyfelektől kapott kapcsolatokat, és próbálja meg bemutatni termékei sürgősségét és kínálatát.

 1. lépés Növelje bevételeit felértékesítéssel és keresztértékesítéssel

Miután már létrehozta a weboldalt és elvégezte a legelső tranzakciót, az üzleti tevékenység méretezésére és az eladások növelésére van szükség. Az értékesítés és a keresztértékesítés felhasználható a vásárlás értékének maximalizálására, az alacsonyabb eladási költségekre, az ügyfél vásárlási élményének javítására és a vásárlói hűség fokozására.

Íme néhány hasznos technika az értékesítéshez és a keresztértékesítéshez

 • Ne legyen rámenős. Győződjön meg arról, hogy további termékeket tud biztosítani az ügyfeleknek, amelyek valóban hozzáadott értéket kínálnak számukra.
 • Ajánljon kedvezményt az azonnali vásárlás ösztönzésére
 • Kövesse nyomon és keresse meg az ügyfelek érintési pontjait a vásárlás során
 • Mutassa be a további vagy fejlettebb termékek előnyeit
 • Alkalmazzon közösségi értékesítési technikákat, például a közösségi média befolyásolóit.

Következtetés

Most megkapta a szükséges lépéseket, amelyeket meg kell tennie saját online vállalkozásának elindításához. Az új üzleti világban való siker eléréséhez kulcsfontosságú a hatalmas erőfeszítések és türelem befektetése.

Amit itt javasoltunk, az az első iránymutatás, amely a helyes irányba vezet, több ismeretre és készségre lesz szükség. Tehát folyamatosan tanuljon hibáiból, versenytársaiból és szakértőiből, hogy mindennap bővítse vállalkozását.

 

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment