Hogyan lehet pénzt keresni szabadúszó íróként, mint otthon maradó anyuka

Fogalmam sem volt, hogy ez lehetséges!

Elrepültem, amikor Sarah elmondta, hogy cikkenként több mint 1000 dollárt keres, mint otthon maradó anya szabadúszó író! Azta!

Olyan megtiszteltetés számomra, hogy bemutathatom őt, egy otthoni munkahelyi anyukát, aki szabadúszó íróként szuperül keres pénzt!

Mindez néhány hete történt, amikor meghívtam egy játéknapra – igen – ugyanabban a városban élünk -, és ő mindent elmondott szabadúszó üzletéről.

Megkérdeztem tőle, hogy meg szeretné-e veled osztani a történetét alább!

Menj, vedd elő a kávét a mikrohullámú sütőből, és készülj fel a jegyzetelésre.

Hogyan lehet pénzt keresni szabadúszó írással

Pénzt keresni, miközben részmunkaidőben otthon dolgozik, és kisgyermeket nevel, teljesen lehetséges. Valószínűleg azon gondolkodik, hogyan tudná beilleszteni az összes anyukáját és egyéb feladatait, miközben zsonglőrködik egy kisvállalkozással, különösen azzal, amely helyettesítheti korábbi fizetését.

 

Távoli álomnak tűnik, mások számára fenntartva. De biztos lehet benne, hogy teljesen kivitelezhető.

Élő bizonyíték vagyok.

Ezt nem dicsekvésnek mondom, de a teljes munkaidőben végzett otthoni munkavégzés két éven belül megtörtem a hatjegyű jövedelemhatárot a vállalkozásomban, mindezt egy 3 éves gyermek nevelése közben.

Hogyan? Szabadúszó írás útján.

Mi a szabadúszó írás?

Szabadúszó író – igen, kitalálta – valaki, aki írási szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek. Néhányan alkalmazhatnak ideiglenesen a helyszínen, de legtöbbször gyakorlatilag az ütemterv szerint dolgozhat (mindaddig, amíg betartja a határidőket).

A szabadúszó írás nagyon régóta hivatás. Az internet és az alkalmazások távoli munkavégzését lehetővé tevő alkalmazások térnyerésével a belépés gátja sokkal alacsonyabb, mint korábban.

Például, míg korábban általában csigaleveleket kellett küldeni a hangmagasság-szerkesztőknek, most ezt megteheti e-mailben.

Ami írható – sok minden! Ha körülnéz, magazinok, blogok, sőt brosúrák is vannak, bárhová is néz.

Sok vállalat olyan embereket keres, akik tartalommarketing anyagokat készítenek, ami divatos kifejezés a blogok és cikkek számára. A vállalkozások azt akarják, hogy valaki segítsen írni, hogy minél több vásárlót vonzhasson.

Hogyan kezdhetem el a szabadúszó írást?

Hogy őszinte legyek, nem kell sok. Itt van egy csupasz csontok listája, amire szüksége lesz:

A felajánlani kívánt szolgáltatások listája (árlistát is felvehet)

Szerződések (sok ügyfélnek lesz olyan, amelyet használ, de mindig hasznos, ha saját készít minden esetre)

Számlázó szoftver (a Paypal-lal kezdtem, de rengeteg ingyenes szolgáltatás van, például a Wave)

Itt további könyvelési szoftvereket használhat.

Szövegfeldolgozó szoftver (személyesen használom a Dokumentumokat, hogy munkámat megosszam az ügyfelekkel)

Szakmai e-mail cím

Az Ön neve (létrehozhat cégnevet, de nem szükséges)

Online jelenlét (egy weboldal a legjobb, de a LinkedIn-fiókom használatával kezdtem)

Írás portfólió

Várj, mi az írásportfólió?

Az írási portfólió olyasvalami, amelyet megmutat a potenciális ügyfeleknek, és amelyet egyesek úgy hívnak, hogy „klipek”, ami a cikkek nyelve. Ide tartozhatnak a blogbejegyzések, a jelentett cikkek (gondolkodó újságok) és minden más, amit írtál.

Az utolsó részben említettem, hogy szüksége lesz egy online jelenlétre. Itt megmutathatja írási portfólióját egy weboldal segítségével, amely linket ír az Ön által írt cikkekhez.

Ha teljesen kezdő vagy, és nincs írási mintád, akkor ez teljesen rendben van. Itt jöhet jól a blogod – a saját webhelyeden írtakat felhasználhatja darabjaként a portfóliójába!

Annyi szabadúszó író kezdi, hogy ezt nagy sikerrel teszi.

Írásminták készítésének másik módja a vendég blogon való közzététele. Végezzen online keresést, és küldjön vendég bejegyzést. Miután közzétette, használhatja ezt a linket az írás portfóliójának részeként.

Összefoglalásképpen létrehozhatja az írás portfólióját:

  1. Webhely létrehozása, ahol megmutathatja korábbi írásait
  2. Blog létrehozása és saját blogbejegyzéseinek bemutatása
  3. A vendég más webhelyeken posztol és bemutatja ezt a munkát a blogján

Hogyan találhatok meg ügyfeleket?

Mielőtt elmész és ügyfeleket találsz, a legjobb, ha kitalálod, miről szeretnél írni. Ez azért van, mert a legtöbb ügyfél olyan embert akar, akinek van valamilyen tárgyi ismerete arról, hogy miről fognak írni. Ez segít szűkíteni a fókuszt is, hogy amikor elkezdesz ügyfeleket találni, akkor ne borulj el azon, hogy hol keressük az ügyfeleket.

Amiért írhat, ne aggódjon, ha nem érzi úgy, hogy bárki adott területen szakértő lenne. Itt van egy vallomás – az ügyfeleim többsége a személyes pénzügyi iparban tevékenykedik, és bölcsész diplomám van. Az indulás bebizonyította a potenciális ügyfelek számára, hogy jó kutatási és írási készségekkel rendelkezem.

Mindez azt jelenti, hogy ha ki akarja találni, ahogy halad, akkor megteheti! Írhat egy csomó különböző témáról, hogy lássa, mi tetszik a legjobban, vagy mi fizet a legjobban. Amíg hajlandó vagy tanulni az út során, addig az ég a határ.

Miután eldöntötte, miről szeretne elkezdeni írni, van néhány hely, ahol elkezdheti keresni:

Állástanácsok

Lehet, hogy cikkenként nem tud sok pénzt keresni, de ez egy jó hely, hogy megismerje, mi van ott. Sok ügyfél az álláshirdetéseken meg fogja említeni, hogy mennyit fognak fizetni, így Ön eldöntheti, megéri-e az idejét.

Ne feledje, hogy ezek a webhelyek valóban népszerűek, és sokan jelentkeznek ugyanazokra a munkákra, de ne hagyja, hogy ez elbátortalanítsa! Én személyesen kezdtem el jelentkezni szabadúszó író koncertekre ezeken az álláshirdetéseken, és ez segített növelni a bizalmamat, tudván, hogy ennyi munka van ott.

Az Ön professzionális hálózata

Ha otthagyott egy munkát, hogy otthon maradjon gyermekeivel, kihasználhatja szakmai hálózatát, és megtudhatja, hogy tud-e szabadúszó írói állást találni. Félelmetesnek hangzik a kérdés, de bízz bennem, amikor azt mondom, hogy sokan szívesen köteleznek. A legrosszabb, amit mondhatnak, nem, nem?

Üljön le, és állítson össze egy listát azokról, akiket elérhet. Bevehet egykori munkatársakat, főnököket vagy akár családtagokat, akik hozzáférnek egy nagy szakmai hálózathoz. Miután megvan a lista, küldje el nekik e-mailben, hogy tudassa, hogy szabadúszó munkát keres, és küldjön egy linket az írás portfóliójához.

About John Paul

A Modapky 100% -ban biztonságos és megbízható Apks-t szuper izgalmas ingyenes szolgáltatásokkal kínál. Elsődleges célunk a közösség és a felhasználók szórakoztatása, akik ellátogatnak a márkánk weboldalára.

Leave a Comment